ANPC

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

GUVERNUL ROMANIEI
AUTORITATEA NATIONALA PENTRU
PROTECTIA CONSUMATORULUI

Telefonul consumatorilor
0219551

Presedintele ANPC, prezent la deschiderea noului an universitar, la ASE

01-10-2018

La invitatia rectorului Acadamiei de Studii Economice din Bucuresti, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Marius Pirvu, a participat luni, 1 octombrie 2018, la deschiderea anului universitar si a tinut o alocutiune in fata studentilor, profesorilor si oficialilor prezenti la acest eveniment.
“Voi dati tinerete Romaniei, acum, cand sarbatorim 100 de Ani de la Marea Unire! Voi sunteti cea mai de pret resursa a acestei tari si va indemn sa va pregatiti cat mai temeinic, cat mai serios, asa incat, atunci cand veti absolvi aceasta prestigioasa institutie universitara, societatea romaneasca sa beneficieze de expertiza profesionala pe care ati acumulat-o in anii de facultate”, a fost principalul mesaj adresat de presedintele ANPC tinerilor viitori economisti.
„Fara sa fac o pledoarie „pro domo”, nu pot sa spun ca nu m-as bucura daca unii dintre Dumneavoastra, la terminarea facultatii, s-ar indrepta si spre domeniul Protectiei Consumatorilor, o zona de activitate care, in contextul evolutiei economice actuale, capata o importanta tot mai mare in Romania si, in general, in Uniunea Europeana si in lume”, a subliniat Marius Pirvu, indemnandu-i pe studenti ca, dupa terminarea studiilor, sa ia in calcul si posibiliatea de a incepe o cariera in domeniul vast de activitate aflat in coordonarea ANPC.
La eveniment au participat, de asemenea, vicepremierul Guvernului Romaniei si ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu si ministrul Agriculturii, Petre Daea.
Sunt foarte onorat sa fiu prezent, astazi, la acest moment deosebit.
Ii multumesc in mod deosebit domnului Rector al Academiei de Studii Economice, pentru invitatia de a vorbi la deschiderea anului universitar, intr-un moment cu mare incarcatura simbolica, acum, in An Centenar.
Va marturisesc ca, desi am urmat cursurile unei alte institutii universitare - Politehnica bucuresteana -, astazi, cand am trecut pragul Academiei de Studii Economice m-a cuprins acelasi sentiment de intensa emotie ca in prima zi cand am intrat ca student, acum – deja – 35 de ani.
Este un sentiment unic, si ma bucur sa simt in acest amfiteatru/aula tensiunea pozitiva a unui nou inceput si atmosfera de emulatie caracteristica mediului universitar.
 
Dragi studenti,
Ma adresez in primul rand voua, pentru ca, de pregatirea voastra, de inteligenta voastra creativa, de energia si de entuziasmul vostru, va beneficia Romania viitorului.
Voi dati tinerete Romaniei, acum, cand sarbatorim 100 de Ani de la Marea Unire! Voi sunteti cea mai de pret resursa a acestei tari si va indemn sa va pregatiti cat mai temeinic, cat mai serios, asa incat, atunci cand veti absolvi aceasta prestigioasa institutie universitara, societatea romaneasca sa beneficieze de expertiza profesionala pe care ati acumulat-o in anii de facultate.
Si chiar daca alegeti sa plecati din tara, sa va desavarsiti studiile, nu uitati sa va intoarceti!
Pentru ca Romania are mare nevoie de oameni pregatiti, de oameni care sa işi faca datoria si sa fie animati de dorinta de a lasa ceva in urma lor.
Fara sa fac o pledoarie „pro domo”, nu pot sa spun ca nu m-as bucura daca unii dintre Dumneavoastra, la terminarea facultatii, s-ar indrepta si spre domeniul Protectiei Consumatorilor, o zona de activitate care, in contextul evolutiei economice actuale, capata o importanta tot mai mare in Romania si, in general, in Uniunea Europeana si in lume.
Va urez, mult succes la acest inceput de an universitar si sa va bucurati cu adevarat de studentie!

Biroul de presa
01.10.2018